Om Kamilla

Så fort jag lärde mig läsa var jag fast. Som barn slukade jag böcker och det fortsatte jag med upp i vuxen ålder. När jag sedan började skriva själv var det ett sätt för mig att läsande ett steg till – och det är jag väldigt glad för att jag gjorde. 2015 debuterade jag och idag har jag skrivit sex böcker som har lästs av tusentals människor.


”Med pannben och passion kommer man långt.”

Jag hade arbetat som kommunikatör i många år när jag började skriva, ett yrke där det skrivna ordet är en stor och viktig del. Men att skriva skönlitterärt är något helt annat. Att få skapa egna världar och gå in i dessa var något helt fantastiskt och när jag väl hade börjat var det var omöjligt att sluta.

Jag behövde aldrig fundera på vilken genre jag skulle välja. Det var bara spänning som gällde, eftersom det är vad jag helst läser själv. Idén till den första boken fick jag från en tidningsartikel, och till de andra böckerna har det varit vitt skilda händelser som har triggat igång min fantasi. Som författare hämtar jag inspiration från det mesta runt omkring mig och vet aldrig när jag möts av det som kommer bli min nästa bok. Det kan vara allt från ett möte, ett samtal, något jag läser, en nyhet – och det är lika magiskt varje gång.

Jag är född i Falun, växte upp i Vänersborg och bor sedan många år tillbaka i Göteborg. Jag har bland annat läst språk och litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet och parallellt med mitt författarskap arbetar jag som ansvarig för kommunikationsfrågor på ett internationellt bolag.

Min devis är att med pannben och passion kommer man långt, och det är precis de egenskaperna som har gjort det möjligt för mig att ro iland mina bokprojekt – min stora envishet och förmåga att arbeta hårt, samtidigt som jag brinner för att berätta spännande historier. Idag har jag tusentals läsare, Brudslöjan har blivit nominerad till årets bästa bok, kategori spänning i Storytel Awards och rättigheterna för Brudslöjan och Älvdansen har sålts till Nederländerna som första land utanför Sverige.


Korta fakta

  • Född i Falun 1967.
  • Växte upp i Vänersborg och har även bott i Stenungsund, Los Angeles och Marbella.
  • Bor sedan många år tillbaka strax söder om Göteborg.
  • Familj bestående av man och två döttrar.
  • Examen från Göteborgs universitet i språk och litteraturvetenskap.
  • Arbetar som kommunikationschef på internationellt bolag.
  • Intressen förutom att skriva är resor, god mat och dryck.
  • Trivs bäst med min familj, gärna på resa, men är också en riktig hemmakatt.